Recepty > polévky > slepičí vývar
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 celá slepice, mrkev, petržel, celer, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 4 kuličky pepře, jarní cibulka, nudle, sůl
Recept na přípravu:
Slepici důkladně očistíme a naporcujeme. Naporcované díly slepice vložíme do hrnce se studenou vodu. Uvedeme do varu a na malém plameni vývar táhneme při bodu varu. Jakmile se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru tak ji odstraníme a vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme. Dále vaříme tak, že vývar jen probublává v zakrytém hrnci. Když je slepice uvařena (v závislosti na stáří slepice přibližně 2 hodiny), vývar scedíme a do čistého vývaru vložíme mrkev, na kostičky nakrájená prsa ze slepice, pokrájenou jarní cibulku a nudle. Pomalu vaříme do změknutí nudlí a můžeme podávat.
Další recepty:
Fazolová polévka z hnědých fazolí.
Kyselo z hub je okyselené octem.
Kuřecí maso se žampiony podlijeme smetanou.
Kuřecí vývar s noky pro něž je základní surovinou krupička.
Hraška se žampiony na kterou použijeme mražený hrách.
Kuřecí vývar s drobením ozdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka na jejíž přípravu použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Slepičí vývar s vajíčkem - vývar ze slepice přecedíme.
Fazolová omáčka se hodí k těstovinám.
Sýrová roláda z eidamu a lučiny.
Fazolová polévka z bílých fazolí
Ochutnejte recept slepičí vývar.