Recepty

Recepty > kuře > slepice na hrášku

Slepice na hrášku

Potřebné suroviny:

1 slepice
2,5 dl smetany
50 g hladké mouky
50 g másla
200g sterilovaného hrášku
1 cibule
2 lžíce oleje
2,5 dl slepičího vývaru
sůl
špetka muškátového strouhaného oříšku

Postup přípravy:

Slepici očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibulku pokrájíme a osmahneme mírně na rozpáleném oleji. Zvlášť si připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem a povaříme. Do jíšky dáme hrášek, ochutíme muškátem a doplníme smetanou. Nalijeme na uvařenou slepici, kterou jsme předtím vykostili a pokrájeli na větší kousky. Už jen prohřejeme, nevaříme.

Další jídla:
Sýrová roláda z plátkového sýra a pečivem.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuřecí soté na kari podáváme s různě upravenými brambory.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Krůtí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí špíz s chlebem.
Slepice na paprice s noky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice na hrášku přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.