Recepty

Recepty > omáčky > sladká černá omáčka

Sladká černá omáčka

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 4 porce: 20 švestek, 1 litr vody, 1 lžička citronové kůry, 1 lžíce medu, 1 lžíce cukru, 1 lžička mleté skořice

Jak připravit tento recept:

Švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou tak, aby plavaly. Přivedeme k varu. Vaříme 15-20 minut, přidáme citronovou kůru, med, cukr a skořici. Když omáčka zhoustne, je hotovo.

Sladkou švestkovou omáčkou přeléváme maso, ovocné knedlíky a jiná jídla, výborná je také jako marináda k naložení masa.

Další recepty:
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Tatarka z majolky dochucená solí a pepřem.
Tatarka z jogurtu kterou dobře promícháme.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Svíčková z králíka pečená v troubě pečená.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Tatarka z cukety vše rozmixujeme dohladka.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Fazolačka s uzeným masem

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje sladká černá omáčka a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.