Recepty > polévky > silná mrkvová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vývaru z hovězích kostí, 1 vejce, 1 cibule, 4 střední mrkve, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 200 ml mléka, sůl, petrželka nebo pažitka
Recept na přípravu:
Oškrábanou mrkev omyjeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme na něěm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev a podusíme. Poté vmícháme mouku, osmažíme, zalijeme vývarem a vaříme, až mrkev změkne. K měkké mrkvi přilijeme mléko, ještě krátce povaříme a sejmeme z ohně. Do horké polévky vmícháme rozšlehané vejce, ochutíme solí a doplníme nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Rajčatová omáčka
Silná mrkvová polévka má své chuťové kouzlo.