Recepty > polévky > šči z vepřového masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g libového vepřového masa bez kostí, 1 a 3/4 litru vody, 1 cibule, kousek mrkve, 400 g hlávkového zelí, kousek petržele, 40 g sádla, česnek, 2 rajčata, kopr, 2 zrnka pepře, bobkový list, sůl, 1 dl smetany
Recept na přípravu:
Opláchnuté vepřové maso vložíme do vlažné vody, přidáme sůl, přivedeme k varu a dále vaříme mírným varem do měkka. Maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, zpěníme na sádle, přidáme ostatní zeleninu pokrájenou na kousky, osmažíme, vložíme do vývaru současně s kořením a nakrájeným česnekem a vaříme, až zelenina změkne. Poté přidáme maso, pokrájená rajčata a smetanu, polévku prohřejeme a při podání posypeme nadrobno pokrájeným koprem.
Další recepty:
Česnekový oukrop s chlebem.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Strouhání do polévky z těsta.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Ruská polévka šči
Šči z vepřového masa přináší na talíře svoji chuť.