Recepty > z rýže > rýžový nákyp
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 ml kulatozrnné rýže, 1 litr mléka, 125 g másla, 4 vejce, 2-3 lžíce moučkového cukru, špetka soli, švestky, hrušky (případně jiné ovoce)
Postup přípravy:
Do mléka přidáme špetku soli, zahřejeme, do horkého mléka přisypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši. Rýži odstavíme, přidáme máslo, promícháme, podle chuti osladíme a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše vmícháme vaječné žloutky a tuhý sníh, který vyšleháme z bílků. Polovinu rýžové hmoty urovnáme do zapékací misky nebo pekáče vymazaného máslem, poklademe polovinami švestek a plátky hrušek, překryjeme druhou polovinou hmoty a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200°C, při které pečeme rýžový nákyp po dobu 30 minut.
Další recepty:
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou...
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou - hlávku kapusty rozkrojíme na poloviny...
Buchta z nastrouhaných jablek která promícháme se skořicí a olejem.
Kokosová rýže s kari kořením.
Jablečné řezy s polevou - cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny...
Vietnamská polévka z hovězího masa s rýžovými nudlemi - hovězí maso vložíme do osolené a opepřené vody.
Mexická polévka s rýží - smícháme hovězí vývar a víno...
Buchta s tvarohem - v míse utřeme 2 vejce, cukr a olej...
Tvarohová žemlovka ze sladkých rohlíků.
Minestrone je italský recept.
Burritos s kuřecím masem a rýží
Ochutnejte recept rýžový nákyp.