Recepty > moučníky a dezerty > rychlý jahodový dortík ke kávě
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 4 vejce, 120g cukru písek, 120g polohrubé mouky, 2 lžíce oleje
Krém: vanilkov náplň v prášku
1 šlehačka, 250g jahod, kousek čokolády (nemusí být)
Recept na přípravu:
Elektrickým šlehačem vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny, pak lehce vmícháme mouku a olej. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Vychladlý rozřízneme, potřeme krémem, přiklopíme, potřeme ušlehanou šlehačkou, postrouháme čokoládou, ozdobíme plátky jahod a necháme ztuhnout a proležet v lednici.
Krém: uděláme podle návodu na krabičce, za jahod si dáme stranou hezké větší plátky na ozdobu, zbytek nakrájíme nadrobno a lehce vmícháme do hotové vyšlehané náplně.
Další recepty:
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Ledová káva recept
Rychlý jahodový dortík ke kávě ke kávě vykouzlí v ústech lahodnou chuť.