Recepty

Recepty > polévky > rychlá polévka z mletého hovězího

Rychlá polévka z mletého hovězího

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g předního hovězího masa, kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule, petrželka, 1 zrnko pepře, 1 kulička nového koření, sůl, 3 lžíce polévkových těstovin nebo rýže, 1,5 litru vody, masox

Recept na přípravu:

Opláchnuté maso pokrájíme na kousky, umeleme, zalijeme studenou vodou a vaříme. Za čtvrt hodiny přidáme sůl, koření, očištěnou zeleninu a vaříme asi 20 minut. Zeleninu a koření vyjmeme, polévku můžeme přecedit a maso použít například k přípravě pomazánky na toasty nebo náplně do omelet nebo palačinek, nebo je ponechat v polévce. Do polévky zavaříme těstoviny nebo propláchnutou rýži, uvaříme do měkka, potom přidáme pokrájenou zeleninu, masox a polévku přihřejeme. Při podávání posypeme nadrobno pokrájenou petrželkou.

Další recepty:
Strouhání do polévky z těsta.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Česnekový oukrop s chlebem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Celestýnské nudle

Recepty
Motto

Rychlá polévka z mletého hovězího přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.