Recepty > polévky > rychlá maďarská zelňačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny přímo v receptu, zelňačka má mnoho variant.
Recept na přípravu:
Na rozehřátém sádle nebo oleji osmahneme drobně krájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku, vetřeme do ní mletou papriku (můžeme dát část pálivé) a přistrouháme na jemno 1 mrkev, orestujeme, zalijeme vodou, vhodíme na kostičky nakrájené brambory a kolečka dobré klobásky, asi 2 hrsti kysaného zelí, osolíme, okmínujeme a uvaříme.
Další recepty:
Bouillabaisse z plodů moře.
Španělská polévka gazpacho podávaná vychlazená.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Francouzská bramboračka dochucená majoránkou.
Andaluské gazpacho chutná s pečivem.
Polévka z cizrny a kedlubnu.
Ravioli se žampiony a omáčkou vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Francouzská majonéza s trochou hořčice.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Selská chlebová polévka s rozšlehanými vejci.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Pikantní zelňačka
Rychlá maďarská zelňačka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.