Recepty > polévky > rychlá francouzská bramboračka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr masového vývaru, 3 větší brambory, 0,25 litru smetany, 2 žloutky, mletý pepř, sůl, majoránka, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Vývar uvedeme do varu a vložíme do něj oloupané, nastrouhané brambory. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Do hotové polévky vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky a již nevaříme, pouze prohřejeme. Bramboračku ochutíme pepřem, solí, majoránkou a před podáváním přidáme nadrobno nasekanou petrželku nebo pažitku.
Další recepty:
Polévka cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Boršč s cuketou necháme povařit.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s bramborem.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Francouzská cibulová polévka se šunkou a sýrem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Francouzská pórková polévka
Ochutnejte recept rychlá francouzská bramboračka.