Recepty > polévky > rybízová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 hrsti červeného rybízu, cukr nebo med dle chuti, 60 ml mléka
Recept na přípravu:
Rybíz pomačkáme, přes sítko propasírujeme a šťávu si schováme. Semínka a slupky, které nám zbydou, přemístíme do hrníčku a zalijeme horkou vodou, tak, aby byla hmota ponořená. Opět propasírujeme, k červené vodě, která nám vznikne, přilijeme rybízovou šťávou a přidáme cukr nebo med podle chuti, přilijeme mléko, promícháme, vychladíme, ozdobíme snítkou máty či meduňky a můžeme podávat.
Další recepty:
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Rybízové řezy - žloutky ušleháme s cukrem...
Kuřecí vývar s noky z vajíčka a krupičky.
Česnečka se sýrovými knedlíčky - nejprve si připravíme vývar...
Smetanová polévka se sulcem rozvařeným a zaprášeným paprikou.
Zelňačka na jejíž přípravu použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Smetanová koprová omáčka na kterou použijeme půl litru smetany.
Minestrone je italský recept.
Česnečka z pěti stroužků.
Slepičí vývar připravíme z celé slepice.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Ochutnejte recept rybízová polévka.