Recepty

Recepty > polévky > ruský boršč z žebra

Ruský boršč z žebra

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hovězího žebra, 1,5 litru vody, sůl, 150 g červené řepy, 20 g másla, 20 g cibule, 1 lžíce octa, 150 g hlávkového zelí, 100 g celeru, 50 g petržele, 50 g mrkve, 100 g rajčat, 10 g cukru, jíška, sladká paprika, zakysaná smetana

Recept na přípravu:

Očištěné hovězí žebro vložíme do odměřené osolené vody a 30 minut povaříme. Červenou řepu očistíme, nakrájíme na nudličky a dáme dusit na cibulku zpěněnou na másle. Při dušení pokapeme řepu octem. Hlávkové zelí zbavíme košťálu, očistíme, nakrájíme na nudličky a prolijeme vařící vodou. Celer, mrkev, petržel očistíme, nakrájíme na nudličky, rajčata rozkrájíme na větší kousky. Udušenou řepu, spařené zelí, zeleninu a rajčata přidáme k povařenému masu a vše vaříme tak dlouho až maso změkne. Měkké maso vyndáme, do polévky přidáme jíšku a znovu povaříme. Před podáváním polévku podle chuti dokyselíme octem, lehce osladíme a okořeníme sladkou paprikou. K polévce podáváme zakysanou smetanu.

Další recepty:
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Ruský boršč z žebra přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.