Recepty > hovězí maso > rozlítané ptáčky
Na tento recept bude potřeba:
500 g předního hovězího masa, sůl, mletý pepř, 2 natvrdo uvařená vejce, 2 kyselé okurky, 100 g měkkého salámu, 100 g špeku, 2 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, olej, bujon, tmavá jíška
Postup přípravy:
Přední hovězí maso nakrájíme, osolíme a opepříme mletým pepřem. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, pokrájený špek, hořčici, promícháme a přilijeme vodu s bujonem. Dusíme, až je maso měkké. Potom do omáčky přidáme nahrubo pokrájené vařené vejce, okurku a salám a ještě asi 10 minut podusíme.
Nakonec omáčku zahustíme jíškou, dosolíme a chvilku ještě povaříme.
Rozlítané ptáčky podáváme s kynutým knedlíkem nebo rýží.
Další recepty:
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Ptáčky s rýží během pečení podle potřeby podléváme.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Španělské ptáčky zjemníme trochou smetany.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Ptáčky na smetaně dochutíme kořením, hořčicí.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Recept hovězí roštěná
Rozlítané ptáčky osloví jedlíky svou chutí.