Recepty

Recepty > hovězí maso > roštěnky s brusinkovým přelivem

Roštěnky s brusinkovým přelivem

Na tento recept bude potřeba:

4 roštěnky, olej, mletý pepř, sůl
Přeliv: 1 šlehačka, sůl, mletý pepř, 1 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce zavařených brusinek, citronová šťáva

Postup přípravy:

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a opečeme z obou stran doměkka na rozpáleném oleji. Při podávání na talíři přelijeme přelivem.
Přeliv: všechny suroviny smícháme a ochutíme citronovou šťávou.

Podáváme s pečenými pusinkami z bramborové kaše, krokety či vařenými brambory.

Další recepty:
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Recept na moravské kynuté koláče které by neměly při pečení příliš ztmavnout.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Kachní roláda pečená.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony a sýrem

Recepty
Motto

Roštěnky s brusinkovým přelivem osloví jedlíky svou chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.