Recepty > vepřové maso > roštěnka z vepřové kotlety
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, olej, hovězí vývar, instantní tmavá jíška
Postup přípravy pokrmu:
Vepřové kotlety nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem, vložíme do chladničky a necháme minimálně hodinu (ideálně přes noc) odležet. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji a přidáme připravené vepřové plátky, které osmažíme z obou stran. Podlijeme hovězím vývarem a maso dusíme doměkka. Když jsou plátky masa měkké, přidáme hořčici, zahustíme instantní tmavou jíškou a ještě chvíli povaříme. Podle potřeby dolijeme trochou vody.
Podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, vepřové kotlety na houbách, vepřová kýta plněná vejci, játra na cibulce, zapečené vepřové závitky, vepřové nudličky na víně, marinovaná vepřová kýta, vepřová krkovice, česnekové kapsy, úhoř na víně, marinované vepřové kotlety, vepřové kotlety s mrkvovou omáčkou, vepřové závitky s omáčkou z Nivy, sekaná v županu, vepřové kotlety s omáčkou s kapary
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.