Recepty > hovězí maso > roštěná zapečená v závěji
Na tento recept bude potřeba:
4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 50g másla, olej, sladká mletá paprika
Sníh: 2 vaječné bílky, sůl, 50 g jemně strouhaného sýra
Postup přípravy:
Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a opečeme na rozpáleném oleji. Máslo rozpustíme a smícháme se sladkou mletou paprikou.
Roštěnky potřeme z obou stran paprikovým máslem, vložíme do pekáče, dáme péct do trouby a během pečení přeléváme výpekem a obracíme.
Ušleháme bílky, osolíme a vmícháme sýr. Na každý plátek měkkého masa položíme lžíci bílkového sněhu a ještě krátce zapečeme. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.
Podáváme s opečenými brambory a oblohou.
Další recepty:
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Kachní roláda pečená.
Ragú polévka se zeleninou.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Recept hovězí roštěná
Roštěná zapečená v závěji osloví jedlíky svou chutí.