Recepty > moučníky a dezerty > roládka se šlehačkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
170 g cukru krupice, 70 g hladké mouky, 260 g bílků, 70 g lískových oříšků - mletých, 2 šlehačky, moučka cukr na posypání
Recept na přípravu:
Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem. Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.
Další recepty:
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Buchta s tvarohem a ovocem kterou pečeme 30-40 minut.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Borůvkový dort s jogurtem vychladíme v ledničce.
Ovocné řezy zalijeme želatinou.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Ořechová bábovka se žloutky.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Recept na nejlepší čokoládový dort
Roládka se šlehačkou umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.