Recepty > vepřové maso > roláda z mletého bůčku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg mletého bůčku, 3 lžíce solamylu, sůl, pepř, plnotučná hořčice, vejce, salám, sterilovaná okurka, polévkové koření
Postup přípravy:
Do mletého bůčku přidáme solamyl, sůl, pepř a dobře propracujeme. Směs vložíme do lednice, kde ji necháme přes noc. Druhý den na igelitu navlhčeném vodou vyválíme asi 1/2 cm silnou placku. Potřeme hořčicí, smaženými vejci, poklademe salámem a posypeme nasekanou sterilovanou okurkou. Pomocí igelitu roládu stočíme, potřeme polévkovým kořením a vložíme do předem vyhřáté trouby. Při pečení mírně podléváme.
Roládu z mletého bůčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kompotem jako přílohou.
Můžeme ji podávat i studenou s chlebem.
Další recepty:
zapečené řízky naruby, bůčková roláda, vepřové kotlety, sýrová roláda, segedínský guláš, djakartine, vepřová bašta s kari omáčkou, zapečené vepřové řízky na česneku, bůček se zelím, domácí klobásy, vepřová roláda, kotlety na česneku, zapečené vepřové řízky se šunkou a žampiony, katův šleh, česnekové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.