Recepty > mleté maso > roláda s vejci
Potřebné suroviny:
600g mletého masa, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 2 lžíce vody, 1 lžíce Solamylu
Náplň: 4 vařená vejce, 100g anglické slaniny nebo měkkého salámu, 3 lžíce nasekané pažitky
50g slaniny, hladká mouka, kousek másla
Postup přípravy:
Mleté maso smícháme s ostatními surovinami a takto připravenou hmotu rozetřeme na alobal vysypaný hladkou moukou. Poklademe plátky anglické slaniny nebo měkkého salámu, posypeme nasekanou pažitkou, doprostřed položíme v řadě za sebou vejce (odkrojíme špičky) a zabalíme roládu.
Na pekáči rozškvaříme slaninu s kouskem másla, připravenou roládu vezmeme z alobalu, opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a za častého polévání šťávou upečeme v troubě (pokud je potřeba, ještě podlijeme).
Roládu s vejci podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Pikantní brusinková omáčka se hodí k různě upravovaným masům.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Drůbeží játrová paštika přelitá lžící roztopeného másla.
Plněné papriky s rajskou omáčkou vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Plněné papriky se sýrem pečeme, až se udělá kůrka.
Sýrová roláda z plátkového sýra podávaná s pečivem.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Plněné papriky v rajské omáčce
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo roláda s vejci.