Recepty > hovězí maso > řízky z vařeného hovězího masa
Na tento recept bude potřeba:
4 plátky vařeného hovězího masa, 4 plátky sýra, olej, hořčice
hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
Postup přípravy:
Plátky vařeného masa potřeme hořčicí, pokapeme olejem, naskládáme na sebe do vhodné nádoby a necháme alespoň hodinu odležet. Poté na každý plátek masa přitiskneme plátek sýra a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance jako řízek a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Další recepty:
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Recept na moravské kynuté koláče které by neměly při pečení příliš ztmavnout.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Kachní roláda pečená.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony a sýrem
Řízky z vařeného hovězího masa osloví jedlíky svou chutí.