Recepty > houby > řízek z bedly
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
bedla, mléko, sůl, hladká mouka, vajíčko, strouhanka, olej
Recept na přípravu:
Kloboučky bedly oloupáme a namočíme asi na 5-10 minut do mléka. Poté klobouček vyndáme, osolíme a obalíme v trojobalu. V rozehřátém oleji jej z obou stran osmažíme. Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory jako přílohou.
Další recepty:
Kari rizoto s kuřecím masem.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Chilli con carne z fazolí.
Smaženice z hub s vajíčky.
Bedly na víně a slanině.
Řízky z bedly osmažíme dozlatova.
Boloňské špagety do kterých přidáme tymián a bazalku.
Kuřecí řízky v jogurtu necháme marinovat do druhého dne.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbová polévka s drobnějšími kousky brambor.
Kuřecí řízky v jogurtu
Ochutnejte recept řízek z bedly.