Recepty

Recepty > polévky > rebarborová polévka

Rebarborová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

0,5 kg rebarbory, 100 g bazalky, 150 g krystalového cukru, 1 dcl javorového sirupu, čerstvé kiwi, vanilková zmrzlina, celá skořice, hřebíček, mentolový sirup, maizéna (solamyl), sůl

Recept na přípravu:

Očištěnou rebarboru nakrájíme a uvaříme ve vodě, do které jsme přidali skořici a hřebíček. Krátce povaříme, poté vybereme a rozmixujeme. Přidáme bazalku, cukr a sůl. Opět krátce povaříme, zahustíme maizenou a dochutíme sirupem. Trošku čerstvé bazalky, kterou jsme si odložili, smícháme s ledovou tříští a mentolový sirupem. Ledovou směs přidáme do vychladlé polévky, do které na závěr přiložíme a vanilkovou zmrzlinu a ozdobíme plátky čerstvého kiwi.

Další recepty:
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky kterou rozmixujeme.
Brusinková omáčka k sýru dochutíme povidly.
Kuřecí kousky s nivou a brambory.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Španělská česnečka s rajčaty.
Francouzská bramboračka z brambor.
Špenátová polévka se žampiony z mražených špenátových listů.
Polévka z rybího filé

Recepty
Motto

Rebarborová polévka dochucená citronovou šťávou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.