Recepty > polévky > rajská polévka se zeleným pepřem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg zralých rajčat, 4 lžíce olivového oleje, 30 g másla, 2 větší mrkve, 2 cibule, 2 celerové stonky, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 1 lžíce cukru, mletý pepř, 600 ml kuřecího vývaru, 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce zeleného pepře v nálevu, sůl
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli, jemně pokrájené celerové stonky, usekaný česnek, vše promícháme a necháme pod pokličkou asi 15 minut dusit. Když zelenina změkne, přidáme nakrájená rajčata a dusíme dalších cca 30 minut. Přilijeme vývar, přidáme cukr a mletý pepř a povaříme. Poté vzniklou směs rozmixujeme, přecedíme, vrátíme zpět na sporák a krátce provaříme. Vmícháme smetanu a dle chuti případně dosolíme a dopepříme. Nakonec vmícháme zelený pepř.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Pikantní zelňačka a brambory.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Rajská omáčka s hovězím masem
Rajská polévka se zeleným pepřem má své chuťové kouzlo.