Recepty > polévky > rajská polévka s mozzarellou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 žlutá cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce pšeničné nebo kukuřičné mouky, 800 ml zeleninového vývaru, 2 plechovky rajčat v celku (asi 800 g), 1 lžíce rajského protlaku, 1 bobkový list, 1-2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, listy bazalky, mozzarella, event. tofu
Recept na přípravu:
Oloupeme a pokrájíme česnek a cibuli. Cibuli několik minut smažíme za stálého míchání jíšku zalijeme trochou vývaru. Necháme povařit asi 10 minut. Ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Do polévky vložíme plátky mozzarelly a posypeme ji bazalkou.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Pikantní zelňačka a brambory.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Rychlá polévka z červené čočky do které přidáme nasekané bylinky.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Rajská omáčka s hovězím masem
Rajská polévka s mozzarellou má své chuťové kouzlo.