Recepty > polévky > rajská polévka s jablečným sirupem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g rajčat, 1 cibule, 1 lžička hladké mouky, 20 g másla, 2 jablka, 2 lžíce jablkového sirupu, polovina kostky masoxu, sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme opraná pokrájená rajčata, osolíme, zaprášíme moukou a chvíli osmahneme. Poté zalijeme vlažnou vodou a 15 minut povaříme. Vývar procedíme, rajčata protlačíme cedníkem, ochutíme masoxem a jablečným sirupem. Pak do polévky zavaříme oloupaná a na nudličky nastrouhaná jablka a ještě 5 minut povaříme.
Další recepty:
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rajská omáčka z kečupu jejíž předností je rychlá příprava.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Rajská polévka s těstovinami dochucená lžičku cukru.
Houbová polévka na kyselo
Ochutnejte recept rajská polévka s jablečným sirupem.