Recepty > polévky > rajčatová polévka se zázvorem
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 brambory, mrkev, petržel, kousek celeru, 2 lžíce oleje, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře, bobkový list, troška vegety, konzerva drcených rajčat, kousek čerstvého zázvoru, 3 lžíce bulguru
Recept na přípravu:
Zeleninu a brambory pokrájíme na kostičky. Osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme koření a vše zalijeme litrem vody. Přidáme vegetu a vaříme 15 minut.Když je zelenina téměř měkká, přidáme drcená rajčata a nadrobno pokrájený zázvor. Polévku krátce povaříme.Ke konci vaření přidáme bulgur. Povaříme 2 minuty a necháme polévku odstát.
Další recepty:
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Italská Minestrone s rajčaty.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Rajčatová česnečka z vývaru.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Brynzová polévka z tohoto sýra.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Italská rajčatová omáčka
Rajčatová polévka se zázvorem má své chuťové kouzlo.