Recepty > polévky > rajčatová polévka s quinoa
Suroviny potřebné pro přípravu:
plechovka drcených rajčat, 3 zralá rajčata, 100 g quinoi, 1 malá červená cibule, 2-3 stroužky česneku, 1,5 litru zeleninového vývaru, 1-2 lžičky třtinového cukru, 5 lístků bazalky, sůl, pepř, parmezán
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na kostičky a asi 3 minuty osmažíme na rozehřátém olivovém oleji, přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě chvilku osmažíme. Přidáme konzervu drcených rajčat a čerstvá pokrájená rajčata (můžete nakrojená spařit vodou a sloupnout je) a a asi 5 minut povaříme, potom rajčata rozmixujeme na pyré pomocí ponorného mixéru, přilijeme asi jeden a půl litru zeleninového vývaru, přisypeme quinou a 10 min znova zvolna povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Na závěr před podáváním posypeme sekanou bazalkou nebo přidáme do každé porce půl čajové lžičky bazalkového pesta.
Další recepty:
Halušky se zelím a uzeným masem necháme přejít varem.
Majonéza bez vajec z mléka a oleje.
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Polévka z čínského zelí s mlékem.
Polévka z quinoa z vývaru.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Rajčatová smetanová omáčka s kysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Fazolačka se zelím
Ochutnejte recept rajčatová polévka s quinoa.