Recepty > polévky > rajčatová polévka s provensálským kořením
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 kg rajčat, 1 větší cibule, olej, sůl, mletý pepř, cukr, sušená bazalka, oregáno, tymián, provensálské bylinky
Recept na přípravu:
Do většího hrnce nalijeme trochu olivového oleje, na kterém zpěníme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, vodu, sůl, trochu pepře, trochu provensálskémho koření, trochu oregana, trochu tymiánu, o něco víc bazalky a vaříme cca 1 hodinu. Pokud je potřeba, můžeme přisypat jednu polévkovou lžíci cukru. Podle potřeby můžeme ještě dokořenit nebo přilít vodu. Nakonec vše rozmixujeme a můžeme podávat.
Další recepty:
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Jáhlová polévka s pórkem.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Kuřecí polévka s kukuřicí je lahodná pochoutka.
Kuřecí stehna s provensálským kořením dopékáme 20 minut.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Sýrové nočky do polévky se hodí i do vývarů.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Nakládaný balkánský sýr vložíme na dva dny odležet.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept rajčatová polévka s provensálským kořením.