Recepty

Recepty > polévky > rajčatová polévka po italsku

Rajčatová polévka po italsku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 plechovky loupaných celých rajčat, 2 velké cibule, 6 stroužků česneku, 1 zakysaná smetana, sůl, mletý pepř, cukr, ocet, rajský protlak, bazalka, polévkové bylinky, toustový bílý chléb, tvrdý sýr, granulovaný česnek

Recept na přípravu:

Pokrájenou cibuli orestujeme společně s na plátky nakrájeným česnekem na rozehřátém oleji. Poté přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, dolijeme vodou a vaříme pod pokličkou. Poté rozmixujeme, ochutíme solí, mletým pepřem, 3 lžičkami protlaku, cukrem, octem, bazalkou a polévkovými bylinkami.

Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme ho s granulovaným česnekem. Poklademe na 1 plátek toustu a zapečeme v toustovači.

Rajčatovou polévku po italsku podáváme s teplými tousty a ochutíme ji v talíři lžicí zakysané smetany. Ozdobíme bazalkou.

Další recepty:
Jáhlová polévka s pórkem.
Sýrové nočky do polévky se hodí i do vývarů.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Kuřecí polévka s kukuřicí je lahodná pochoutka.
Kuřecí stehna s provensálským kořením dopékáme 20 minut.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Rajčatová česnečka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept rajčatová polévka po italsku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.