Recepty > polévky > rajčatová polévka po italsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 plechovky loupaných celých rajčat, 2 velké cibule, 6 stroužků česneku, 1 zakysaná smetana, sůl, mletý pepř, cukr, ocet, rajský protlak, bazalka, polévkové bylinky, toustový bílý chléb, tvrdý sýr, granulovaný česnek
Recept na přípravu:
Pokrájenou cibuli orestujeme společně s na plátky nakrájeným česnekem na rozehřátém oleji. Poté přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, dolijeme vodou a vaříme pod pokličkou. Poté rozmixujeme, ochutíme solí, mletým pepřem, 3 lžičkami protlaku, cukrem, octem, bazalkou a polévkovými bylinkami.
Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme ho s granulovaným česnekem. Poklademe na 1 plátek toustu a zapečeme v toustovači.
Rajčatovou polévku po italsku podáváme s teplými tousty a ochutíme ji v talíři lžicí zakysané smetany. Ozdobíme bazalkou.
Další recepty:
Jáhlová polévka s pórkem.
Sýrové nočky do polévky se hodí i do vývarů.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Kuřecí polévka s kukuřicí je lahodná pochoutka.
Kuřecí stehna s provensálským kořením dopékáme 20 minut.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept rajčatová polévka po italsku.