Recepty > omáčky > rajčatová omáčka s noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg rajčat, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky hladké mouky, 125 ml rajčatové šťávy, 1 svazek jarní cibulky, sůl, pepř, špetka cukru, 1 balení bramborového těsta v prášku, 80 g slaniny, 2 kostky mražené bylinkové směsi, trocha bazalky na ozdobu
Jak připravit tento recept:
Spařená rajčat oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme a nacháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata, podusíme, poprášíme moukou, zamícháme a podlijeme rajčatovou šťávou, uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni, až se rajčata rozvaří. Očištěnou a omytou jarní cibulku nadrobno nakrájíme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a osladíme. Podle návodu připravíme těsto. Slaninu nakrájíme na kostičky, lehce rozškvaříme a s bylinkami zapracujeme do těsta. Dvěma lžíce vykrajujeme noky a vaříme v osolené vodě asi 8 min. Vyjmeme, dáme okapat a podáváme s omáčkou.
Další recepty:
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapeme trochou rozpuštěného tuku.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Boloňská omáčka na špagety
Dozvíte se zde, jak se připravuje rajčatová omáčka s noky a recept na přípravu.