Recepty

Recepty > hovězí maso > ptáčky na smetaně

Ptáčky na smetaně

Na tento recept bude potřeba:

plátky zadního hovězího masa, klobása, anglické slanina, kyselé okurky, natvrdo uvařené vejce, hořčice, smetana ke šlehání, cibule, sádlo, mletý pepř, sůl

Postup přípravy:

Plátky zadního hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme polovinu okurky, proužek klobásy, proužek slaniny, čtvrtinu vajíčka a zabalíme. Poté ptáček sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití.

Ptáčky opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle, poté osmažíme cibulku, vrátíme ptáčky, podlijeme a dusíme do měkka. Poté ptáčky vyjmeme, omáčku rozmixujeme, přidáme smetanu a dle potřeby zahustíme. Pokud máme omáčky málo, můžeme nastavit mlékem. Dochutíme kořením, hořčicí.

Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem.

Další recepty:
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Ptáčky s rýží během pečení podle potřeby podléváme.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Španělské ptáčky zjemníme trochou smetany.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Ragú polévka se zeleninou.
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Recept hovězí roštěná

Recepty
Motto

Ptáčky na smetaně osloví jedlíky svou chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.