Recepty > moučníky a dezerty > pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce cukru krupice, 26 g druždí, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce mléka, 2 lžíce oleje
Ostatní: 610 g pšeničná tmavá chlebová mouka, 2 lžičky soli, 330 ml vody
Recept na přípravu:
Do hnětací nádoby dáme suroviny v následujícím pořadí: 330 ml vody, 2 lžíce oleje, 2 lžíce mléka, 610 g pšeničné tmavé chlebové mouky, uprostřed mouky vytvoříme důlek, do kterého vložíme 2 lžičky kmínu, do jednoho kouta nádoby dáme 1 lžiíci cukru s 26 g droždí a do druhého kouta nádoby dáme 2 lžičky soli. Nádobu dáme do pekárny a zapneme ji na program klasik.
Další recepty:
Sušenky z kukuřičných lupínků pečeme při 180°C asi 10 minut.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Kachna na medu s broskvemi.
Žitný chléb z kvásku
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny vykouzlí v ústech lahodnou chuť.