Recepty > polévky > provensálská rajčatová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g celeru, 50 g pórku, 2 středně velká cibule, 75 g slaniny, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 500 ml masového vývaru, 250 g rajčat, sůl, pepř, bazalka, dobromysl, rozmarýn, 150 g kysané smetany, 1 lžíce sekaných zelených bylinek
Recept na přípravu:
Cibuli oloupeme, celer a pórek očistíme a společně se slaninou nakrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a prolisujeme. Rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli, celer, pórek a česnek. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut. Rajčata krátce spaříme a oloupeme. Poté je vydlabeme, dužninu nakrájíme na kostky a spolu s rajským protlakem dáme do polévky. Polévku osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou, dobromyslí a rozmarýnem a 2-3 minuty povaříme. Polévku rozlijeme do talířů a na každou porci dáme kysanou smetanu a posypeme zelenými bylinkami.
Další recepty:
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Čočková polévka s uzeninou kterou do ní přidáme.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Řecká čočková polévka do které můžeme přidat také masox.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky a vegetou pro dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rajčatová polévka s cuketou
Ochutnejte recept provensálská rajčatová polévka.