Recepty > francouzská kuchyně > provensálská rajčata s vejci
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
6 rajčat, sůl, cukr, 2 lžíce oleje, 20 g másla, 1 cibule, 6 vajec, 2 stroužky česneku, zelená petržel, pepř
Postup přípravy:
Rajčata podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme deset minut odstát. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajčata do něj vkládáme rozříznutou stranou. Okolo rajčat nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli. Během pečení do rajčat často pícháme vidličkou, aby rychleji pustila šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme trochu zkaramelizovat. Konečně na pánev, mezi rajská jablíčka, rozklepneme vejce tak, aby utvořila volská oka. Vše posypeme nadrobno pokrájenou petrželí, rozetřeným česnekem, pepřem a solí.
Podáváme s chlebem.
Další recepty:
toulonská omeleta, dijonské brambory, ratatouille, baskické fazole, česnečka, normandský květákový krém, cuketa po řecku, kuře na paprice, toulonské závitky, houbový guláš
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.