Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5-2l ovarového vývaru, 200 ml vepřové krve, vařené kroupy (cca 250 g), 3-4 stroužky česneku, hrst sušené majoránky, pepř co kdo snese, sůl
Recept na přípravu:
Ze zchladlého vývaru sebereme z povrchu tuk, přecedíme, uvedeme k varu a stáhneme plamen, aby se již nevařil a byl stále pod bodem varu. Vmícháme přecezenou krev, nesmí dojít k varu, jinak se srazí a stále mícháme, alespoň 20 minut. Ke konci přidáme kroupy a prohřejeme spolu s rozmačkaným česnekem a rozemnutou majoránkou. Poté stáhneme z ohně, opepříme a osolíme až na talíři. Pokud nebudeme všechnu prdelačku jíst tentýž den, je nutné ji za občasného míchání zcela vychladit a uložit do lednice. Solíme až při podávání na talíři.
Další recepty:
Smetanová česneková polévka s najemno pokrájenou zelenou petrželkou.
Česnekové kuře s nádivkou má pikantní chuť.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Drůbeží vývar s rýží ozdobíme pažitkou.
Dršťková polévka z václavek k níž vmícháme prolisovaný česnek.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ochutnejte recept prdelačka pro přípravu doma.