Recepty

Recepty > polévky > pórkovka s brambory a lososem

Pórkovka s brambory a lososem

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g brambor, 250 g pórku, cibule, tuk, 500 ml slepičího vývaru, 200 g taveného sýra, sůl, mletý pepř, 100 g uzeného lososa, 4 lžíce zakysané smetany

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme tuk a osmahneme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme brambory a pórek, přilijeme vývar, uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni zhruba 20 minut. Pak polévku rozmixujeme, přidáme tavený sýr a za častého míchání znovu ohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Lososa nakrájíme na nudličky, polévku rozdělíme do talířů, do středu každého vložíme lžíci zakysané smetany a posypeme nudličkami lososa. Ozdobíme nakrájenou petrželovou natí a podáváme.

Další recepty:
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Mozečková polévka se žloutkem.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Smetanová žampionová polévka, žampiony nakrájíme na slabší plátky.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Houbová omáčka s kysanou smetanou kterou zašleháme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Mléčná rýže je oslazena cukrem a politá omáčkou.
Mléčná polévka

Recepty
Motto

Pórkovka s brambory a lososem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.