Recepty

Recepty > polévky > pórková polévka s vaječnou zásmažkou

Pórková polévka s vaječnou zásmažkou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší mrkev nastrouhaná na hrubém struhadle, polovina nakrájeného pórku -zelená i bílá část, 1,5 kostky zeleninového bujonu, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 vejce, nasekané zelené bylinky (libeček, zelená cibulová nať, zelená petrželka, pažitka)
Vaječná zásmažka: 2 polévkové lžíce oleje, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 1 vajíčko

Recept na přípravu:

V hrnci rozehřejeme tuk, přisypeme hladkou mouku, za stálého míchání na mírném plameni ji opražíme do zlatavé barvy, odstavíme z plamene, vklepneme vajíčko a rychle promícháme, jako bychom dělali vaječinu - smažená vajíčka. Přilijeme litr horké vody, hrnec vrátíme zpět na plamen, rozdrobíme bujon a až voda zavaří, přidáme nachystanou zeleninu a 10 minut vaříme. Poté přidáme prolisovaný česnek, vmícháme vajíčko, ještě 2 minuty necháme provařit a máme hotovo. Do hotové polévky přidáme podle chuti nasekané zelené bylinky.

Další recepty:
Oukrop s osmaženým chlebem.
Houbová omáčka s kysanou smetanou kterou zašleháme.
Polévka cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s cuketou necháme povařit.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Pórková polévka s taveným sýrem nakrájeným na kousky.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Pórková polévka se sýrem a smetanou

Recepty
Motto

Ochutnejte recept pórková polévka s vaječnou zásmažkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.