Recepty > polévky > pórková polévka s kýtou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru hovězího vývaru, 200 g vepřové kýty, 3 pórky, sůl, Glutasol, 1 lžička cukru, 1 lžíce sádla, mletý zázvor, několik kapek červeného oleje, 1 lžíce vína, 1 lžička máčeného škrobu, 1 vejce
Recept na přípravu:
Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, které vložíme do misky. Přidáme sůl, cukr, mletý zázvor, víno, rozšlehané vejce, promícháme a dáme do chladničky na alespoň 20 minut odležet. Vývar přivedeme do varu a připravené maso do něho vložíme, zvolna povaříme a přidáme ještě pórek nakrájený nadrobno. Pěnu sebereme, přidáme Glutasol, lžíci sádla a máčený škrob. Zakápneme červeným olejem a podáváme v miskách.
Další recepty:
Čočková polévka s uzeninou kterou do ní přidáme.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Řecká čočková polévka do které můžeme přidat také masox.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky a vegetou pro dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Kuřecí polévka se žampiony
Ochutnejte recept pórková polévka s kýtou.