Recepty

Recepty > polévky > pórková polévka s kýtou

Pórková polévka s kýtou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru hovězího vývaru, 200 g vepřové kýty, 3 pórky, sůl, Glutasol, 1 lžička cukru, 1 lžíce sádla, mletý zázvor, několik kapek červeného oleje, 1 lžíce vína, 1 lžička máčeného škrobu, 1 vejce

Recept na přípravu:

Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, které vložíme do misky. Přidáme sůl, cukr, mletý zázvor, víno, rozšlehané vejce, promícháme a dáme do chladničky na alespoň 20 minut odležet. Vývar přivedeme do varu a připravené maso do něho vložíme, zvolna povaříme a přidáme ještě pórek nakrájený nadrobno. Pěnu sebereme, přidáme Glutasol, lžíci sádla a máčený škrob. Zakápneme červeným olejem a podáváme v miskách.

Další recepty:
Čočková polévka s uzeninou kterou do ní přidáme.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Řecká čočková polévka do které můžeme přidat také masox.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky a vegetou pro dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Kuřecí polévka se žampiony

Recepty
Motto

Ochutnejte recept pórková polévka s kýtou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.