Recepty > polévky > pórková polévka s krutony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 velká zelená část pórku, 3-4 mrkve, 1 menší petržel, 1 cibule, 4 brambory, kmín, mletý pepř, sůl, masox, bylinkový nebo zeleninový bujon, olej, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku
Krutony: 3 krajíce chleba, olej, 1-2 stroužky česneku
Recept na přípravu:
Části pórku rozdělíme na listy, omyjeme, vložíme do velkého hrnce s vodou, přidáme 2 očištěné mrkve, cibuli a petržel. Vaříme do měkka, poté vše rozmixujeme ponorným mixérem. Brambory a zbylé 2 mrkve nakrájíme na kostičky a přidáme do rozmixované polévky. Poté ještě přidáme masox, bujon, kmín a pepř. Na pánvi si připravíme zásmažku z oleje a hladké mouky, do které přidáme nastrouhaný česnek, krátce promícháme a vlijeme do polévky. Dosolíme.
Krutony: Chléb nakrájíme na malé kostky a vložíme na rozpálenou pánev. Zakapeme olejem a smažíme do křupava. Ke konci přidáme 1-2 stroužky prolisovaného česneku, pen promícháme a přendáme do misky.
Další recepty:
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Kuře na kari a ananasu zapečeme.
Kvasnicová polévka se zavařeným těstíčkem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Francouzská pórková polévka s kari.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Ruský boršč je tradiční ruský pokrm.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept pórková polévka s krutony.