Recepty > polévky > pórková polévka s knedlíčky z droždí a vloček
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
drůbeží vývar nebo masox, 1 středně velký pórek, 1 kostka droždí, hrstka vloček, olej, 2 stroužky česneku, kousek cibule, 1 vejce, majoránka, pepř, trocha libečku nebo maggi, sůl, vegeta bylinková, strouhanka
Recept na přípravu:
Pórek očistíme a zelenou i bílou část nakrájíme na slabé kroužky. Nakrájené proužky pórku vložíme do vařícího vývaru. Mezitím si na rozehřátém oleji zpěníme na polátky krájenou cibuli a česnek. Rozpustíme na něm droždí a promícháme do hladka, přihodíme vločky a chvilku opražíme (pozor na spálení, opravdu jen pár sekund). Přendáme do vhodné misky, vklepneme vejce, přidáme prolisovaný stroužek česneku, okořeníme zbývajícím kořením, zahustíme strouhankou, vypracujeme hmotu, ze které vytváříme knedlíčky, které buďto tvarujeme mokrou rukou, nebo vykrajujeme lžičkou a vkládáme do vařící polévky, ve které je 10 minut zavaříme.
Další recepty:
Kuře na kari a ananasu zapečeme.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Francouzská pórková polévka s kari.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vaříme asi 10 minut.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Kvasnicová polévka se zavařeným těstíčkem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Houbovka s vejcem ke které podáváme s vařené brambory.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept pórková polévka s knedlíčky z droždí a vloček.