Recepty

Recepty > polévky > pórková polévka s hořčicí

Pórková polévka s hořčicí recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 pórek, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 litr zeleninového vývaru, 1 lžíce hořčičných semínek, 250 g zakysané smetany, 2 lžíce ostré hořčice, 2 lžíce sladké hořčice, sůl, 2 lžičky cukru

Recept na přípravu:

Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Část odložíme na ozdobu. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém pórek osmahneme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu a polévku vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Hořčičná semíánka vložíme do 100 ml vroucí vody a 10 minut vaříme na velmi mírném ohni. Poté je scedíme. Do polévky vmícháme zakysanou smetanu a oba druhy hořčice, osolíme a opepříme.

Při podávání polévku nalijeme do talířů, ozdobíme povařenými hořčičnými semínky, zbylým pórkem a podle chuti například čerstvými bylinkami.

Další recepty:
Falešná dršťková polévka - kuřecí kůži nakrájíme...
Rajčatová česnečka - česnek a cibuli nakrájíme...
Koprová kulajda - brambory nakrájíme...
Bramborová buchta ze strouhaných brambor.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky - pórek nakrájíme, mrkev nastrouháme...
Rajčatová omáčka - rajčata spařená horkou vodou oloupeme...
Zeleninový krém s litrem horkého mléka.
Bramborová polévka z brambor.
Jarní salát s tuňákem z hlávkového salátu a zeleniny.
Francouzské kuře na červeném víně - kuřecí maso nakrájíme na nudličky...
Rajčatová dršťková polévka

Recepty
Pórková polévka

Ochutnejte recept pórková polévka s hořčicí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.