Recepty > polévky > pórková polévka s cizrnou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší pórek, plátek másla, 1 hrst cizrny, menší hrst krupičky, 2 vejce, 1 cibule, kuřecí bujón, sůl, vařené brambory, pažitka
Recept na přípravu:
Uvaříme si cizrnu. Cibuli s pórkem nakrájíme, osmažíme na rozehřátém másle a přidáme k téměř měkké cizrně. Přidáme na menší kousky nakrájené brambory, případně brambory rozmačkáme. Přidáme krupici na zhuštění polévky, kuřecí bujón, osolíme. Nakonec si rozšleháme vajíčka a vylijeme je pomalu do polévky a ozdobíme nakrájenými zelenými částmi pórku a pažitkou.
Další recepty:
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vaříme asi 10 minut.
Česneková omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kvasnicová polévka se zavařeným těstíčkem.
Kuře na kari a ananasu zapečeme.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Francouzská pórková polévka s kari.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept pórková polévka s cizrnou.