Recepty > polévky > pórková polévka s citronem a jogurtem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, 700 g pórku, polovina citronu, 125 g bílého jogurtu, sůl
Recept na přípravu:
Na troše rozehřátého másla orestujeme pokrájený pórek, zalijeme vodou a přidáme citronovou šťávu. Uvaříme do měkka, zjemníme jogurtem a rozmixujeme. Dobrou chuť.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Francouzská pórková polévka s kari.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vaříme asi 10 minut.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Kvasnicová polévka se zavařeným těstíčkem.
Kuře s citronem a pepřem podáváme s brokolicí uvařenou na páře.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept pórková polévka s citronem a jogurtem.