Recepty > omáčky > pomerančová omáčka k masu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
lžíce másla, lžíce hladké mouky, 250 ml vývaru, 150 ml bílého vína, 2 pomeranče, 1 citron, sůl, lžička cukru
Jak připravit tento recept:
Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou zředíme vývarem a vínem a povaříme 20 minut. Přilijeme citronovou šťávu a vmícháme nastrouhanou kůru z citronu. Pomerančovou omáčku osolíme a dosladíme podle chuti. Podáváme ke zvěřině či drůběžímu masu.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Omáčka z hřibů se zakysanou smetanou.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Citronový bešamel ke kterému vmícháme vaječný žloutek.
Smaženice z hub s chlebem.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou odle potřeby dochutíme polévkovým kořením.
Brusinková omáčka k masu z vývaru.
Palačinky naplněné libovolnou sladkou nebo slanou náplní.
Pomerančová omáčka na palačinky z medu.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Dršťková polévka z hub s pečivem.
Pomerančová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje pomerančová omáčka k masu a recept na přípravu.