Recepty > polévky > polévkové kapání
Suroviny potřebné pro přípravu:
80 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1-2 lžíce mléka, sůl
Recept na přípravu:
Vejce rozšleháme vidličkou s mlékem a solí, přidáme mouku a vypracujeme středné tuhé těsto, které necháme chvilku odstát a poté je naléváme tenkým pramínkem přes vidličku do vařící polévky a kapání v polévce uvaříme.
Další recepty:
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Česnekový oukrop s chlebem.
Drožďové knedlíčky do polévky s cibulí.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Strouhání do polévky z těsta.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kapání do polévky
Polévkové kapání přináší na talíře svoji chuť.