Recepty

Recepty > polévky > polévka zelňačka

Recept - Polévka zelňačka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

60g oleje, 1/2 hlávky bílého zelí, 1 celer, 2 pórky, 2 mrkve, 1250g vařeného uzeného masa, sůl, pepř, 60g rýže, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájené uzené maso, podlijeme trochou vody a půl hodiny dusíme. Poté dolijeme litr horké vody a ještě přibližně 10 minut povaříme. Osolíme, okořeníme, přidáme propláchnutou rýži a vaříme tak dlouho, až rýže změkne. Při podávání ozdobíme nadrobno posekanou petrželkou.

Další recepty:
Pórková polévka s vajíčkem kterou při podávání ozdobíme petrželkou.
Špenátová polévka z mraženého špenátu je zjemněná smetanou s vajíčkem.
Tyrolské knedlíčky do polévky - na drobné kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme...
Uzený vývar - uzená žebra vložíme do studené vody...
Křenová omáčka je vhodná k hovězímu masu.
Koprová kulajda se smetanou.
Mrkvová polévka se zakysanou smetanou a bílým jogurtem.
Špenátová omáčka se sýrem.
Koprová omáčka s hovězím a knedlíkem.
Zelňačka s klobásou přeje dobrou chuť.
Špenátová polévka

Recepty
Polévka zelňačka

Ochutnejte recept polévka zelňačka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.