Recepty > polévky > polévka zelňačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
60g oleje, 1/2 hlávky bílého zelí, 1 celer, 2 pórky, 2 mrkve, 1250g vařeného uzeného masa, sůl, pepř, 60g rýže, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou zeleninu, přidáme nakrájené uzené maso, podlijeme trochou vody a půl hodiny dusíme. Poté dolijeme litr horké vody a ještě přibližně 10 minut povaříme. Osolíme, okořeníme, přidáme propláchnutou rýži a vaříme tak dlouho, až rýže změkne. Při podávání ozdobíme nadrobno posekanou petrželkou.
Další recepty:
Pórková polévka s vajíčkem kterou při podávání ozdobíme petrželkou.
Špenátová polévka z mraženého špenátu je zjemněná smetanou s vajíčkem.
Tyrolské knedlíčky do polévky - na drobné kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme...
Uzený vývar - uzená žebra vložíme do studené vody...
Křenová omáčka je vhodná k hovězímu masu.
Koprová kulajda se smetanou.
Mrkvová polévka se zakysanou smetanou a bílým jogurtem.
Špenátová omáčka se sýrem.
Koprová omáčka s hovězím a knedlíkem.
Zelňačka s klobásou přeje dobrou chuť.
Špenátová polévka
Ochutnejte recept polévka zelňačka.