Recepty

Recepty > polévky > polévka ze zelených fazolek se smetanou

Polévka ze zelených fazolek se smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g zelených fazolek, 1 menší cibule, 1 rajče, 1 paprika, 30 g másla, 150 ml smetany, 4 lžičky mouky, 1/2 lžičky sladké papriky, nasekaná zelená petrželka, sůl

Recept na přípravu:

Fazolky důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 2,5 centimetru. V hrnci uvedeme do varu 1,5 litru vody, vhodíme tam fazolky, celou cibuli, papriku a rajče (ty před podáváním vylovíme), vše osolíme a vaříme. Mezitím si připravíme z mouky a másla jíšku, vmícháme do ní sladkou papriku a zahustíme ní polévku. Když jsou fazolky měkké, přidáme smetanu, nasekanou petrželku a případně několik kapek octa.

Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Pečená dýně Hokaido chutná s bílým jogurtem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Hovězí maso na celeru dusíme.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Srbská čorba se zeleninou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Polévka z dýně hokaido s kokosovým mlékem případně smetanou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Žampionová omáčka se smetanou

Recepty
Motto

Polévka ze zelených fazolek se smetanou má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.