Recepty > polévky > polévka ze špagetové tykve
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 brambory, 1 kg špagetové tykve, 2 rajčata, 8 lístků šalvěje, sůl, mletý pepř, olej
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji orestujeme na kostky nakrájené brambory, přidáme na podélné kusy nakrájenou tykev, na kousky nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud se tykev nerozpadne. Osolíme, opepříme.
Polévku ze špagetové tykve podáváme s rychle na oleji opečenými lístky šalvěje.
Další recepty:
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rajská polévka s rýží předem uvařenou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Hovězí guláš na červeném víně chutná houskovým knedlíkem.
Polévka ze špagetové dýně s hráškem
Polévka ze špagetové tykve přináší na české talíře svoji chuť.