Recepty

Recepty > polévky > polévka z vařených vajec po Velikonocích

Polévka z vařených vajec po Velikonocích recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší cibule, olej + máslo, 2 mrkve, 4-5 brambor, sůl, pepř bílý mletý, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/4 lžičky kurkumy, bobkový list, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 5 natvrdo vařených vajec, 1,5 litru zeleninového vývaru, hladká mouka 3-4 lžíce, pažitka, libeček, zakysaná smetana

Recept na přípravu:

Na rozpáleném ohni orestujeme do sklovata najemno nakrájenou cibuli. Pak vložíme na kostičky nakrájené oloupané brambory a na jemné proužky nakrájenou mrkev. Chvíli vše restujeme, poté přidáme mouku a pečlivě mícháme. Asi po minutě vsypeme mletou papriku a kurkumu, promícháme a ihned zalijeme trochou studeného vývaru. Vše rozmícháme, dolijeme vývar, osolíme a opepříme. Přidáme zbylé koření a polévku za občasného míchání přivedeme k varu. Pak přidáme jemně nastrouhané vaječné žloutky a necháme asi 15 minut mírně provářet. Nakonec přidáme na kostky nakrájené bílky, dle potřeby dosolíme a necháme ještě asi 5 minut zlehka vařit. Po vypnutí vmícháme do polévky najemno nakrájené bylinky a můžeme podávat. Nakonec můžeme do polévky přidat trochu zakysané smetany.

Další recepty:
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Dršťková polévka z václavek k níž vmícháme prolisovaný česnek.
Smetanová česneková polévka s najemno pokrájenou zelenou petrželkou.
Dvoubarevná bábovka bez vajec s náplní.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Drůbeží vývar s rýží ozdobíme pažitkou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z vařených vajec po Velikonocích.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.