Recepty

Recepty > polévky > polévka z vajec, bylinek a uzeného

Polévka z vajec, bylinek a uzeného recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 vařených vajec, 1 cibule, 1,5 l vývaru z uzeného masa, 200 g vařeného uzeného nakrájených na sousta, čerstvé bylinky (hrst kopřivy, libeček, petrželka, pažitka, dále např. kvítka sedmikrásek, popenec)

Recept na přípravu:

V hrnci rozehřejeme trochu oleje, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Vařená vejce nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme k cibuli a restujeme 3 minuty. Nemícháme, aby se vejce nepojily v jednu hmotu, ale potřásáme hrncem. Zalijeme vývarem i s kousky masa. Perlivým, jemným varem prohřejeme cca 6 minut. Vhodíme nasekané bylinky, vypneme a necháme 10 minut spojit chutě. Dokořeníme dle individuální chuti.

Další recepty:
Bramborová kaše s mlékem.
Oukrop ke kterému podáváme na sádle osmažený chléb.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Italská rajčatová omáčka dochucená bazalkou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z čínského zelí s mlékem.
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Mrkvová polévka s krupičkou pro děti z mrkve.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Fazolačka se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z vajec, bylinek a uzeného.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.